El ministeri d’Afers Exteriors espanyols, que encapçala Josep Borrell, ha comunicat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) detalls de més d’una vintena d’actuacions de les delegacions exteriors de la Generalitat a favor de la independència de Catalunya que considera il·legals.

Aquesta informació s’inclou en el recurs presentar pel ministeri contra l’obertura de les delegacions de la Generalitat de Mèxic, l’Argentina i Tunísia. Segons publiquen El País i El Mundo, Afers Exteriors demana el tancament cautelar de les noves delegacions abans que el TSJC entri en el fons de la qüestió i argumenta que aquestes ambaixades de la Generalitat causen “perjudicis de difícil o impossible reparació” per a la imatge d’Espanya i la seva política exterior.

En l’escrit, afegeixen els mateixos diaris, es descriu la Generalitat com una institució “en estat de rebel·lia institucional” des del 2012 i el Diplocat, com “un instrument fonamental per a la internacionalització del procés” que ha estat “denigrant la imatge internacional d’Espanya”.