Els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra es reuniran a Barcelona aquest dijous a la tarda i, immediatament després, el president del Govern espanyol assistirà al sopar de Foment amb empresaris catalans.

L’Executiu explica que, a més, hi haurà una segona reunió en què s’asseuran la vicepresidenta, Carmen Calvo, i el seu homòleg, Pere Aragonès, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, i la portaveu del Govern, Elsa Artadi.

En tot cas, la Moncloa insisteix que aquesta segona trobada no implica que sigui una cimera entre dos estats. “No hi haurà una reunió de dos governs, això no procedeix perquè nosaltres som el Govern de Catalunya, també”, ha assegurat aquest dimecres Calvo als passadissos del Congrés.

“Hi haurà una reunió dels presidents i potser jo ho faré també amb Aragonès”, ha explicat, i ha insistit que la celebració del Consell de Ministres a Barcelona aquest divendres “no és una provocació”.

El Govern també ha confirmat aquest dimecres que la cita serà al Palau de Pedralbes i no al de la Generalitat. Al·leguen motius de seguretat i recorden que la seu principal és al centre de Barcelona, cosa que dificulta garantir l’ordre, sobretot tenint en compte la crida al boicot dels Comitès de Defensa de la República (CDR).