El col·lectiu feminista de l’Alt Urgell dóna suport a la crema de fotos de l’arquebisbe Vives

0
1136

El col·lectiu feminista de l’Alt Urgell ha fet públic un comunicat per defensar la crema de fotos del Copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, que van fer membres d’Arran Alt Urgell durant la festa major de la Seu, a finals del passat mes d’agost.

En el text, expliquen que el grup “va recolzar l’acció que es va dur a terme durant els concerts de l’FM de la Seu d’Urgell de denúncia i assenyalament públic” contra el bisbe d’Urgell, a qui acusen de ser “una de les persones responsables de la pressió i oposició a la legalització de l’avortament al Principat d’Andorra”.

El col·lectiu assenyala que entre els seus objectius, a banda de combatre “la violència masclista en espais de festa al nostre territori” també està la solidaritat entre pobles, “prenem la sororitat com la nostra arma i exigim, juntament amb les companyes del país veí, la despenalització de l’avortament i la llibertat de les dones per exigir el dret a decidir sobre el nostre propi cos i a la mateixa maternitat”.