El PDECat es dona una setmana més de temps per negociar l’encaix en l’escenari postconvergent. Això no obstant, pinten bastos per a l’hereu de Convergència, que ahir va veure com els seus polítics presos desafiaven la direcció, presidida David Bonvehí. El conglomerat convergent sembla més a prop del cisma que de tancar un acord.

Tot va començar amb la proposta d’endreça que ahir els presos Jordi TurullJosep Rull Quim Forn, juntament amb l’exconseller desplaçat a Bèlgica, Lluís Puig, amb el suport explícit de l’expresident Carles Puigdemont, van fer arribar a la direcció del partit. Resumida, la proposta busca liquidar el PDECat i fundar un nou partit amb les sigles JxCat. El sector oficial, que encapçala el president Bonvehí, secundat per Ferran BelMarc Solsona i Marc Castells -els quatre que formen l’equip negociador-, rebutja de ple la proposta.

Així, la direcció del PDECat, reunida ahir de forma extraordinària, va rebutjar la idea i va resoldre que Bonvehí continuï les negociacions amb Jordi Sánchez, de la Crida. El partit, que es nega a dissoldre’s, es dona així més temps per mantenir les converses sobre l’encaix amb JxCat.

Després, el portaveu de PDECat, Marc Solsona, sortia a dir que veu marge per arribar a l’acord. Això no obstant, en cas de no arribar-hi, avisava: “Som un partit i estem preparats per concórrer a les eleccions”.

Tot plegat coincideix amb l’assemblea constituent del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), en què avui l’excoordinadora del PDECat, Marta Pascal, assumirà el lideratge de la nova formació política.