Site icon La Valira

Wifi gratis a l’església de Sant Julià de Lòria per captar fidels

Connectar-se amb el telèfon mòbil a Internet és una cosa molt comuna avui dia gràcies a l’enorme varietat de tarifes mòbils amb dades per a navegar en qualsevol part. Però enfront del consum d’aquests bons sempre existeix l’opció de recórrer a les xarxes Wi-Fi públiques que a poc a poc van arribar a més llocs.

Aquests hotpoints van popularitzant-se i a poc a poc han anat poblant zones públiques com a carrers, places, mercats, mitjans de transport…i fins i tot esglésies. A Sant Julià de Lòria, pertanyent al bisbat d’Urgell, el seu temple catòlic ja ofereix als seus feligresos l’opció de connectar-se a Internet de forma gratuïta.

La idea de poder establir una connexió sense fil a Internet, sense necessitat d’abonar cap mena de quota, és que l’església sigui vista com un lloc més obert i eliminar els impediments perquè alguns feligresos puguin anar a l’església sense renunciar a les necessitats del món modern.

Les connexions a Internet via Wi-Fi s’han fet molt comunes en llocs públics que emparen la trobada de persones com són els bars, restaurants i cafeteries on pràcticament s’han convertit en un servei essencial per a clients els establiments que d’aquesta forma no tenen a veure com els megues de la seva tarifa es queden a zero abans de final de mes.

Enfront d’aquesta nova idea de convertir l’interior del temple en una zona de Wi-Fi gratis, moltes persones han mostrat el seu desacord i la veritat és que xoca de front amb les idees més tradicionals del catolicisme que entén la parròquia com un lloc per a orar en el que no tenen cabuda els dispositius mòbils.

Per contra, està l’opinió d’aquells creients que opinen que l’església ha d’adaptar-se al segle XXI i sens dubte és innegable el pes que ha adquirit en els temps actuals tot el relacionat amb Internet i la necessitat d’estar sempre connectat, per la qual cosa des d’ara, fer-se una foto selfie a la casa de Déu i compartir-ho en Instagram ja no requereix gastar les dades mòbils.

Exit mobile version