Site icon La Valira

Vuit mesos dormint als carrers de la Seu d’Urgell i uns Serveis Socials incapaços d’oferir una solució

Un home de 37 anys de nacionalitat romanesa dorm des de fa vuit mesos als carrers de la Seu d’Urgell, sense que els Serveis Socials de l’Ajuntament i del Consell Comarcal (CAPAU) hagin ofert cap alternativa més que un bitllet d’autobús per anar a Barcelona.

Segons ha explicat aquesta persona a LA VALIRA, els Serveis Socials asseguren que no poden fer res, ja que no disposa de papers i, per tant, no el poden empadronar. Tot i haver estat treballant en una granja al poble de Tor, durant tres mesos, afirma que el propietari no el va voler retribuir econòmicament per la seva feina i va haver de marxar.

Tanmateix, va demanar ajut a Càritas d’Urgell i també li van denegar argumentant que el que havia de fer era retornar al seu país.

Passen els dies i l’home demana poder disposar d’un lloc on dormir, poder ser empadronat i buscar una feina que li permeti tirar endavant.

Una situació des del punt de vista humanitari intolerable que hauria de fer caure la cara de vergonya als mandataris polítics que es troben al capdavant dels Serveis Socials de l’Ajuntament i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i que fan aigües des de fa molts mesos.

Exit mobile version