Site icon La Valira

Vives fa una crida a “combatre totes les formes de racisme i discriminació”

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric, Vives ha fugit enguany de les polèmiques polítiques i en l’homilia de la missa amb motiu de la festivitat aquest diumenge de Meritxell s’ha pronunciat a favor de “combatre totes les formes de racisme i discriminació” amb motiu del 80è aniversari de l’inici de la Segona Guerra Mundial.

En aquest sentit, Vives ha defensat “aquelles propostes polítiques basades en la raó i els valors morals” que tenen cabuda en la societat actual en considerar, alhora, que  “la bona política està al servei de la pau, el respecte i promou els drets fonamentals”.

Per altra banda, l’arquebisbe s’ha pronunciat un cop més en favor de l’existència del  Coprincipat quan s’ha referit a la visita que la setmana vinent realitzarà a Andorra el president francès Emmanuel Macron. Una estada del Copríncep francès que Vives considera que “ens ajudarà a estrènyer els llaços”, recordant amb motiu dels 741 anys de l’existència del cosenyoriu transformat després en Coprincipat que aquest s’ha de “defensar, mantenir i responsablement omplir”.

Decret amb els horaris de tancament obligat per la visita de Macron

El BOPA ha publicat el decret que obliga a tancar tots els comerços, indústries, oficines i administracions públiques durant la visita de Macron. El text signat pel cap de Govern estableix els horaris en què haurà de cessar l’activitat a cada parròquia coincidint amb el pas del copríncep el pròxim divendres dia 13.

Les hores de tancament obligatori són de festa, retribuïdes i no recuperables. Només queden exempts els serveis públics i turístics, hotels, restaurants, bars i estacions de servei.

Exit mobile version