Site icon La Valira

Viure a la Seu es converteix en gairebé un luxe: El preu del lloguer es dispara i se situa molt a prop al de Lleida

L’import mitjà del lloguer a la Seu d’Urgell s’ha situat durant el tercer trimestre d’enguany en 481 euros, molt a prop dels 529 euros assolits a la ciutat de Lleida.

Segons les dades oficials de les fiances que es dipositen a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) de la Generalitat de Catalunya, la capital alturgellenca se situa com a tercer municipi de la demarcació lleidatana on es paguen més diners per arrendar un habitatge. El primer lloc del rànquing el lidera Vielha e Mijaran on el cost mitjà és de 634 euros.

El sector immobiliari atribueix aquest important increment de l’import del lloguer a l’encariment de les hipoteques i, en el cas específic de la Seu d’Urgell, també a l’efecte Andorra. Aconseguir un pis per un valor assequible al Principat és una missió gairebé impossible, la qual cosa ha comportat que molts residents andorrans hagin optat per traslladar-se al municipi urgellenc on, a hores d’ara, també és difícil poder optar a un habitatge.

La situació empitjora a mesura que passen les setmanes mentre instal·lats en l’estatus del confort que els hi dona el poder, els mandataris locals i comarcals de l’Alt Urgell, no són capaços de donar solucions a la ciutadania, més enllà de prometre poc més d’una dotzena de pisos per a les persones amb rendes més baixes.

Exit mobile version