Veïns de la zona del carrer Bisbe Guitart, en ple centre de la Seu d’Urgell, expressen des de fa setmanes el seu descontentament per l’actitud de la policia municipal en considerar que no actua amb la suficient contundència per aconseguir que els ciutadans que surten de festa, especialment les nits dels caps de setmana, respectin el descans nocturn.

Segons expliquen, els darrers aldarulls d’aquest cap de setmana van anar acompanyats de destrosses en mobiliari urbà (tal com es pot observar en la fotografia que s’adjunta) i un sorollós concert de botzines de vehicles. En aquest cas, asseguren que, tot i avisar a la guàrdia urbana, cap agent policial s’hi va presentar.

El veïnat considera que les activitats d’oci nocturn no haurien de ser incompatibles amb el seu descans. Bars i discoteques, en la immensa majoria dels casos, compleixen els requisits d’insonoritat que estipulen les normatives municipals. Hi ha casos de tot, però en aquest sentit els controls solen ser més estrictes.

Qui provoca els sorolls i els aldarulls són els clients d’aquests locals, que amb una actitud d’incivisme i d’insolidaritat total amb la gent que ha optat per descansar, es concentren pels carrers com si fossin les dotze del migdia.

Els veïns afirmen que en les ocasions que la policia local es presenta quan és requerida no acostuma a identificar els infractors ni aixeca cap acta, optant simplement per renyar verbalment a les persones que ‘ignoren’ les ordenances.