Site icon La Valira

Vaga de funcionaris: Els concentrats tallen la frontera hispano-andorrana

Uns 300 treballadors públics tallen, a hores d’ara, el trànsit en els dos sentits en el punt fronterer del riu Runer per donar visibilitat a la seva oposició a la reforma de la funció pública. A les 13 h es concentraran davant el Govern i a les 13.30 h a la plaça del Consell, on llegiran un manifest.

A les duanes precisament és on l’afectació és més important després que els sindicats hagin anunciat vaga de zel aquest dijous i divendres de 7 a 19 h i, per tant, es formen més cues a causa d’un control més exhaustiu dels vehicles.

A la duana del Pas de la Casa la cua està generant una retenció que supera 1 hora, segons ha explicat un portaveu dels treballadors.

D’altra banda, a falta de xifres oficials, el seguiment del professorat a la vaga se situa al voltant del 80%. Al centre de Santa Coloma, un dels que compta amb més alumnes, l’afluència ha estat poca, sobretot a maternal.

En relació als serveis mínims publicats pel Govern, els representants dels empleats públics han dit que no estaven consensuats i, per tant, cada departament i centre educatiu ha establert els seus. El Sindicat de Justícia només farà vaga demà divendres.

Exit mobile version