Units pel Progrés d’Andorra ha registrat una comunicació a la junta electoral en la qual li demana que insti la fiscalia a investigar si el cap de llista de Demòcrates per Andorra (DA) Xavier Espot, ha vulnerat la Constitució amb la proposta d’un servei d’atenció a la dona, que acompanyaria les que volguessin avortar perquè poguessin fer-ho fora del país. La iniciativa l’han registrat aquest dimecres al Consell General.

Units pel Progrés d’Andorra exposa a la junta electoral que la proposta plantejada per Espot “xoca frontalment i de manera estrepitosa amb l’article 8 de la Constitució”, que reconeix el dret a la vida i la protegeix. Entén que cap servei de l’administració pública pot destinar diners a promoure i fomentar actuacions en frau de llei”, informa ATV.

Atès què Espot va ser ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, demana a la fiscalia que investigui si es van fer actes preparatoris de delictes com contractar i pagar amb diners públics informes per avaluar la viabilitat de la iniciativa.

“A més ens queixem i manifestem la nostra oposició rodona a aquesta proposta electoral, la qual considerem inconstitucional”, ha reiterat el cap de llista, Alfons Clavera.

L’escrit davant la junta electoral el signen els números 1 i 2 de la llista d’UPA, Alfons Clavera i Raquel Fernández.