La Valira

Uns Serveis molt poc socials de l’ajuntament i el CAPAU de Moreno, sense solucions a l’home que dorm al carrer

La regidora de Serveis Socials i Festes de l’Ajuntament de la Seu, Christina Moreno, continua sense oferir cap solució d’urgència a l’home de 39 anys que des de fa més de dues setmanes viu en el seu cotxe en una àrea de descans de la capital alturgellenca.

Moreno que sempre acostuma a comparèixer amb l’alcalde Joan Barrera en les rodes de premsa per anunciar actes lúdics, tampoc ha donat cap mena d’explicacions sobre aquest cas social que demana empatia i humanitat, més enllà de la història personal. Barrera ha contestat, a través de les xarxes socials, que no poden fer res perquè “no hi habitatges. Hi ha 7 desnonaments propers i feines per cobrir”.

Mentrestant,  l’home ha trobat feina, però encara no ha rebut el seu primer salari i, per tant, no pot pagar el lloguer d’un pis i reclama insistentment l’ajuda temporal de l’ajuntament i del Consorci d’Atenció a les Persones (CAPAU) i del qual és responsable l’actual 3r tinent d’alcalde del consistori.

A hores d’ara, la persona només ha rebut com a alternativa dels Serveis Socials l’oferiment d’un bitllet d’autobús per tornar a Saragossa on està empadronat des del passat mes d’abril després de viure a la Seu durant molts anys, fins i tot, va treballar, amb contractes discontinus al mateix ajuntament urgellenc. Té dues filles que hi viuen en aquesta localitat.

Les treballadores socials apliquen estrictament la normativa segons la qual no poden donar-li cap solució per no estar censat a la Seu. Per la seva part, Càritas d’Urgell també s’ha desatès d’aquesta persona.

Exit mobile version