La Valira

Unes 500 persones es manifesten contra l’actual situació socioeconòmica a Andorra

Unes cinc-centes persones s’han manifestat aquest dijous pels principals carrers d’Andorra la Vella sota el lema “Ja n’hi ha prou”, reclamant uns salaris i un habitatge digne, convocades per la Unió Sindical (USD’A) i altres organitzacions. La marxa ha comptat també amb l’adhesió del Partit Socialdemòcrata (PS) i els progressistes del SDP. El dia festiu i la pluja no han ajudat a una major mobilització.

Els manifestants també hann reivindicat que les pensions són massa baixes, tenint en compte l’encariment de la vida generalitzat, i la necessitat de millorar els recursos en salut mental.

Entre les consignes que s’han cridat, la més escoltada era “espot escolta, el poble es revolta”. A la pancarta central es podia llegir “Per un present i un futur dignes” amb els missatges #ara decidim i #ara sí toca.

La concentració ha començat les 8 del vespre, a la plaça Coprínceps, des d’on s’iniciarà una marxa fins a la plaça Guillemó, on s’han llegit alguns manifestos. A més, el secretari general de l’USD’A, Gabriel Ubach, ha amenaçat amb una vaga general i, alhora, ha demanat la convocatòria imminent d’eleccions.

L’acte ha transcorregut de forma pacífica, tot i que s’han viscut moments de tensió amb agents policials a l’encreuament entre la plaça Rebés i l’avinguda Meritxell quan la policia ha detingut un home per insutar de forma reiterada al cos uniformat.

Exit mobile version