Unes 400 persones s’han manifestat a Vielha per reclamar a les diferents administracions mesures urgents pel sector turístic. La concentració aranesa ha reunit a representants del sector hoteler, de la restauració, d’allotjaments, turístics, comerciants, empreses d’esports d’aventura o guies de muntanya. Tots han sortit al carrer per reclamar mesures urgents pel sector turístic.

Amb consignes com ‘SOS Aran’, ‘No treballem, no paguem’ o ‘Stop impostos’ han demanat a les diferents administracions suspendre el pagament d’impostos com l’IBI, la brossa o l’aigua per fer més suportable la situació que estan vivint per la pandèmia. Els manifestants també han demanat mesures territorialitzades.

Xacobé Bartolomé, president del Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran, s’ha mostrat contundent i ha dit que les restriccions de mobilitat aplicades “maten” el sector turístic de la Val d’Aran donat que no pot arribar ningú de fora. Pel president dels hotelers aranesos si no es reverteix aquesta mesura, el sector “està mort”.

Bartolomé ha qualificat la situació “d’insostenible” i ha demanat ser consultats i poder participar en la presa de decisions que afecten el sector.A la concentració a la plaça de davant de l’Ajuntament de Vielha s’ha llegit un manifest molt aplaudit per tots concentrats. Posteriorment, la concentració s’ha traslladat a la C-28 i durant uns minuts els manifestants han tallat la carretera al seu pas per la capital aranesa.