Site icon La Valira

Unes 200 persones es manifesten a la Seu a favor de l’Escola Catalana

Unes 200 persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça dels Oms de la Seu per defensar el model educatiu català, les institucions del país i donar resposta als atacs i crítiques d’adoctrinament que ha rebut l’escola catalana.  La protesta, convocada per la Comissió de Suport a l’Escola Catalana a la Seu d’Urgell s’ha realitzat simultàniament davant dels ajuntaments d’arreu del país. En el cas de l’Alt Pirineu i Aran, la convocatòria col·lectiva també s’ha dut a terme a Tremp, Sort, la Pobla de Segur, Vielha i Puigcerdà, on s’ha llegit un manifest a favor de l’actual sistema educatiu català.

Amb el lema ‘No ens toqueu l’educació’ la protesta ha volgut visibilitzar la unitat de la comunitat educativa per defensar l’actual pauta d’escola i immersió lingüística, que qualifiquen “d’èxit” i on asseguren que no acceptaran ingerències.

El manifest, a més, assenyala que l’escola catalana és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme. També indica que és una de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social. Afegeix que la professionalitat dels docents i l’autonomia de centre són el puntal del sistema educatiu de Catalunya i que en garanteixen la pluralitat.

Exit mobile version