Una trentena d’empleats de l’empresa d’enviaments i correu postal Unipost de les oficines de la Seu d’Urgell i Tremp corren el risc de perdre els seus llocs de feina, arran de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat la companyia per al total de la plantilla, que la formen uns 2.200 treballadors. Bona part d’aquests milers de treballadors són a Catalunya, on Unipost té uns 730 empleats.

La societat, propietat d’una branca de la família Raventós, ja va declarar l’empresa fa uns mesos en concurs de creditors amb un deute de 47,4 milions d’euros. El problema és que ni venent tota la unitat productiva pel valor actual dels actius, de 40,6 milions, s’eixugaria el deute. En aquest cas, es va adjudicar un administrador concursal que ha estudiat la viabilitat del negoci.

Ara la solució que proposen és vendre la unitat productiva, que està composta per 265 centres de treball arreu d’Espanya (171 dels quals són franquícies).

Segons el mateix administrador concursal, “són optimistes i tenen diversos operadors interessats”. Aquesta venda inclouria una part dels treballadors, però no tota. Els més afectats pel tancament d’oficines es concentren en les localitats més petites com ara la Seu o Tremp on  treballen una trentena de persones.

Els sindicats assenyalen com a responsables de la fallida els gestors de la companyia Anton i Pablo Raventós per fer ofertes temeràries en què s’oferien preus molt baixos per guanyar quota de mercat però sense tenir rendibilitat.

L’empresa, per la seva banda, al·ludeix la competència “deslleial” de Correus, en haver de fer enviaments a llocs inaccessibles i que havien de franquejar els paquets via la mateixa companyia estatal.