Site icon La Valira

Una lobbista del rei emèrit reclama 42 ME al consorci de l’AVE a La Meca

Shahpari Azzany Zanganeh, la intermediària iraniana que era lobbista de confiança de Joan Carles I a l’Aràbia Saudita, ha reclamat 42 milions d’euros a les empreses espanyoles participants en el consorci de l’AVE a la Meca, publica El Confidencial. La reclamació correspon al deute més interessos per haver facilitat, influint en les autoritats saudites, l’adjudicació de les obres.

El vincle contractual entre Zanganeh i les empreses espanyoles del consorci es troba sota la lupa de la Fiscalia Anticorrupció per la sospita que es pot haver usat per amagar el pagament de comissions il·legals a les autoritats de l’Aràbia Saudita i al rei emèrit d’Espanya.

La intermediària, que sosté que realment va prestar uns serveis, ha portat el cas a un arbitratge davant la Cort Internacional de la Cambra de Comerç de París, al·legant que va assolir l’objectiu per a la qual la van contractar, i que des del 2018 ha deixat de percebre de Cobra (ACS), Inabensa (Abengoa), Indra, OHL, Copasa, Imathia, Siemens, Consultrans i Talgo una part dels imports compromesos.

Exit mobile version