Site icon La Valira

Una família de Peramola recapta fons perquè la seva filla pugui anar a escola

La família de la Maria Orrit Mas, una nena de Peramola (Alt Urgell) de 6 anys amb un alt grau de dependència, un 75%, provocada per una malaltia poc comuna denominada síndrome 9p, recaptarà diners aquest cap de setmana en la popular carrera de motos Bassella Race a través de la venda d’embotits per poder pagar el monitor de menjador que necessita la nena i que la Generalitat no li cobreix. La seva patologia va fer que la Seguretat Social li dictaminés un 78% de discapacitat i la necessitat d’un suport general per a tot l’horari escolar.

Aquest fet dificulta que la Maria pugui assistir a escola a la tarda, ja que no poder assistir al menjador ho fa inviable pel fet que el centre escolar està situat a Solsona (Solsonès) a uns trenta quilòmetres de la residència familiar. Aquesta distància provoca que la mare, Maria Mas, la vagi a buscar al migdia però no la pugui retornar a temps després de dinar.

La família de la petita reclama a Ensenyament ajudes per poder pagar monitoratge a l’aula i al menjador. La Generalitat, però, ha refusat prestar el servei perquè la menuda es desplaça a una altra comarca per estudiar i justifica que la nena hauria d’anar a Oliana, l’escola pública de l’Alt Urgell de referència més propera al municipi on viuen i no al col·legi Arrels de Solsona on estudia actualment. Per aquest motiu s’ha denegat a la família l’ajut escolar personalitzat.

La malaltia genètica rara de la petita genera discapacitat, impossibilitat de caminar, parlar o menjar sol, per això és necessari una tercera persona per realitzar totes aquestes tasques.

Exit mobile version