Site icon La Valira

Una enorme tirolina a Naturlandia per reduir un dèficit descomunal

L’anunci de la direcció de Naturlandia del tancament de les negociacions per tirar endavant el projecte d’una nova atracció, la tirolina més llarga del món, no acaba amb els dubtes sobre la seva viabilitat econòmica. A hores d’ara el deute de la societat parapública que explota i gestiona l’ecoparc, CampRabassa, supera els 13 milions d’euros des de la seva inauguració l’any 2007. El 2016 va tancar novament amb números vermells arribant a un dèficit de 668.000 euros, el que segueix provocant, any rere any, que trontollin els comptes comunals convertint a la corporació de Sant Julià de Lòria en la més endeutada de tot Andorra.

El director de projecte, Enric Ordóñez, ha confirmat que s’estan tancant els darrers serrells que faran possible que la tardor vinent, el parc temàtic compti amb la nova atracció que connectarà les seves dues cotes, la de 1.600 i la de 2.000 metres en un recorregut d’1,6 quilòmetres. Un dels obstacles que caldrà resoldre serà la manera de fer retornar els visitants quan arribin a la cota 2.000 de l’estació d’esquí de fons, l’única existent al Principat. El pressupost del giny superaria els 2 milions d’euros, tot i que, també es parla que la xifra podria girar als voltants dels 5 milions d’euros.

La nova tirolina de sis línies, juntament el projecte del ràfting al riu Valira i la creació d’una zona de trial, són les tres grans apostes del Comú (ajuntament) per intentar acabar amb les pèrdues actuals i, alhora, aconseguir guanyar uns 30.000 visitants a l’any.

A finals de l’any passat, l’actual giny que hi ha a la cota 1.600 de l’ecoparc, que surt d’un dels extrems de l’Airtrekk, va ser objecte d’una denúncia per part d’una dona de 53 anys en topar amb una estructura de ferro que un treballador es va descuidar de col·locar al punt d’arribada per facilitar als usuaris que puguin baixar de l’atracció i que, en el moment del descens, ha d’estar apartada de manera manual.

Exit mobile version