Site icon La Valira

Una cinquantena de persones amb els batlles d’Oliana i El Pont

Tot just una cinquantena de persones al crit de ‘No tenim por’ s’han concentrat aquest matí a la plaça Jacint Verdaguer, davant els Jutjats de la Seu d’Urgell, per donar suport als alcaldes del PDeCAT (antiga Convergència) d’Oliana, Miquel Sala i d’El Pont de Suert, José Antonio Truguet, que han prestat declaració com a investigats per facilitar locals per al referèndum unilateral, tot i haver estat suspès pel Tribunal Constitucional.

La majoria dels concentrats tenen responsabilitats polítiques en consistoris i Consell Comarcal del PDeCAT i ERC. Entre els manifestants, convocats per l’ANC Alt Urgell, també alguns empleats de tots dos organismes i l’alcalde de la capital alturgellenca i diputat, Albert Batalla, que en els pròxims dies haurà de comparèixer davant la justícia però, per a la seva condició d’aforat com a parlamentari, declararà directament a la seu de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la ciutat de Lleida.

A la sortida dels Jutjats, els responsables d’ambdues corporacions municipals han indicat que s’han acollit al seu dret a no declarar, limitant-se a manifestar que “ara la cosa va de democràcia, més enllà de votar sí o no”.

Altres alcaldes de Ponent i de l’Alt Pirineu, tots ells de poblacions de més de 2.000 habitants, han estat citats a declarar en altres seus judicials.

Les citacions deriven de la instrucció que va dictar la setmana passada el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, perquè se cités com a investigats els alcaldes que van firmar decrets per cedir locals per a l’1-O, amb l’advertència que si no compareixen, seran detinguts.

Exit mobile version