Site icon La Valira

Un miler de persones es concentren a la Seu en suport al referèndum

Foto: Ràdio Seu

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimecres a la plaça dels Oms, davant de l’ajuntament de la Seu d’Urgell en suport a la convocatòria del referèndum del pròxim 1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional i contra la macrooperació judicial que s’està duent a terme i que ha comportat la detenció d’alguns dels seus organitzadors.

Amb el lema “En defensa de la democràcia”, els partits i les entitats sobiranistes convocants volien fer palesa la seva defensa de les institucions catalanes i denunciar “l’agreujament de l’ofensiva de l’Estat espanyol contra Catalunya” en relació a la consulta.

Els manifestants, amb algunes estelades i adhesius a favor del ‘sí’, han cridat consignes com ‘votarem’, ‘independència’ o ‘no tenim por’. Posteriorment un grup dels concentrats s’han traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil per posar de manifest la seva oposició a l’actuació policial i a favor de poder anar a les urnes el diumenge de la setmana vinent.

La concentració s’ha produït a imatge de les protestes espontànies que s’han produït a tot el territori català. Al país dels Pirineus, la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana d’Andorra ha aplegat més de 500 persones a la plaça del Poble de la capital, entre elles, molts catalans residents i andorrans.

Exit mobile version