Site icon La Valira

Un membre de DA i un de l’extinta UDC van tenir la darrera paraula en escollir la nova ‘ambaixadora’ a Andorra

Els membres del comitè d’experts que va tenir la darrera paraula en la selecció per designar la delegada del Govern de la Generalitat a Andorra, Anna Vives,  són destacades persones vinculades políticament a Demòcrates per Andorra (DA) i a la desapareguda Unió democràtica de Catalunya (UDC).

En el procés de selecció es van presentar una vintena de candidatures, de les quals tres van quedar finalistes, sent entrevistades per dues persones.

Segons ha pogut saber LA VALIRA de fonts consultades, aquestes persones són l’excoordinador del gabinet de Toni Martí durant els vuit anys de mandat i actual director de la patronal andorrana, CEA, el periodista i advocat, Iago Andreu. Un home proper a DA i, fins i tot, al cap de Govern actual, Xavier Espot.

L’altre integrant de la comissió és el diplomàtic català, Senén Florensa, que va ser responsable d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya sota el govern d’Artur Mas. Florensa va ser un home proper a Unió democràtica de Catalunya (UDC). La formació democratacristiana era un dels socis de coalició de Convergència democràtica de Catalunya (CDC) fins a la dissolució de Convergència i Unió (CiU) el 2015.

A banda, d’Andreu i Florensa, la designació de Vives com a ‘ambaixadora’ va comptar amb l’assessorament de l’exalcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla (Junts), com ell mateix va explicar a través de les xarxes socials.

Així, els neoconvergents es van sortir amb la seva evitant a tot preu que el primer càrrec de delegat al Principat recalés en una persona propera al partit que ara governa la Generalitat, ERC. Vives ha format part de la direcció del PDeCat (ara JuntsxCat) a l’Alt Urgell juntament amb l’exregidor de la Seu i expresident del Consell Comarcal, Jesús Fierro.

El salari anual de Vives serà de 90.000 euros, molt superior al que percep un president del govern espanyol.

Exit mobile version