Site icon La Valira

Un jutge de Vielha retira la custòdia a una mare i acorda donar-la al pare

Un jutge de Vielha (Val d’Aran) ha ordenat a una mare uruguaiana entregar la seva filla de 7 anys al seu excònjuge espanyol, pare biològic de la criatura, al qual va denunciar per maltractament masclista i per suposadament haver abusat sexualment de la petita, mentre que l’home va denunciar la seva exparella per la sostracció de la menor quan aquesta va instal·lar-se al seu país. Un plet que va acabar arxivat el febrer del 2019.

La batalla judicial és complexa i a l’Uruguai s’ha convertit en un assumpte mediàtic anomenat ‘caso María’, el nom de la progenitora. A Espanya, el progenitor també va iniciar el 2017 una recollida de firmes a Vielha on resideix per recuperar la menor.

En la sentència s’acorda que la dona podrà veure la seva filla únicament en visites supervisades de dues hores, una vegada a la setmana, en punts de trobada neutrals. Tot i que estava prevista l’entrega de la petita aquest divendres en el consolat de l’Uruguai a Barcelona, aquesta no s’ha pogut materialitzar, segons han informat fonts judicials. El jutjat acordarà un altre dia i un altre punt d’entrega.

L’informe de l’equip d’assessorament tècnic i d’atenció a la víctima (EATAV) descriu la mare com “algú que interfereix en el vincle amb el pare […] que exerceix una pràctica alienadora nociva per a la menor […] i amb una baixa escala de sinceritat” i incideixen en “l’alt risc per a la menor” de continuar vivint exclusivament amb la dona. El pare, al contrari, els psicòlegs d’aquí el veuen com “algú angoixat per la situació i amb nivells alts de sinceritat”.

Exit mobile version