Site icon La Valira

Un jutge cita Colau a declarar per prevaricació, malversació i tràfic d’influències

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona ha citat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a declarar com a investigada el pròxim 4 de març pels presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d’influències i negociacions prohibides, segons ha avançat l’ABC. L’Asociación para la Transparencia y la Calidad Democrática ha presentat la querella en considerar que Colau va signar de manera arbitrària, discrecional i recurrent, sense concurrència pública i sense justificar l’interès públic, diverses subvencions i acords econòmics a entitats afins a Barcelona en Comú.

Entre aquestes, es troben l’Observatori DESC -on Colau treballava abans de ser alcaldessa-, Enginyers Sense Fronteres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca -organització de la qual va ser la portaveu durant cinc anys- i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. Segons l’acusació, aquest sistema presumptament irregular establert per l’Ajuntament de Barcelona consistia en l’aprovació de convenis, contractes menors i subvencions directes a aquestes entitats que, aparentment, no tenien res a veure amb les competències del consistori.

El jutge instructor, Ignacio Sánchez García-Porrero, ha acceptat la querella i, a més de citar Colau a declarar, ha ordenat que es recullin tots els convenis signats amb les organitzacions esmentades entre els anys 2014 i 2021.

Exit mobile version