La Valira

Un exempleat de l’Ajuntament de la Seu fa dues setmanes que viu en el seu cotxe i els Serveis Socials es desentenen

Un home de 39 anys fa setze dies que viu al seu vehicle, en una àrea de descans del terme municipal de la Seu, per no disposar de recursos suficients per poder pagar el lloguer d’un pis, segons ha pogut saber LA VALIRA.

Amb tot, des dels Serveis Socials de l’ajuntament com el del Consell Comarcal de l’Alt Urgell no li donen cap mena de solució, tret del suggeriment d’un bitllet de bus per poder tornar a Saragossa on ha viscut des del mes d’abril fins fa dues setmanes i on encara està empadronat.

Segons el seu testimoni, des de les administracions públiques no se’l pot ajudar perquè no està censat a la capital alturgellenca, malgrat que durant deu anys si ho va estar perquè va treballar, amb contractes discontinus,a la Brigada de Neteja del consistori urgellenc.

Va decidir marxar de la Seu fa set mesos després de separar-se i no trobar feina a la comarca. Aleshores va intentar buscar sort fora de Catalunya ja que ha de fer front mensualment a la pensió alimentària de les seves dues filles.

La situació a la capital aragonesa no va ser la desitjada i va tornar a la capital alturgellenca.Fa uns dies va trobar una feina en el sector de la construcció, però els ingressos ara per ara no són suficients per poder fer front a pagar un pis.

Com no té domicili, els Mossos d’Esquadra l’han comentat, segons afirma, que només té dues alternatives possibles: ser detingut o que l’empresa on treballa assumeixi el domicili de manera temporal, tot i que té por a ser despatxat.

L’home demana poder accedir de moment a un habitatge social, tot i que els Serveis Socials li han contestat que aquests immobles només són “per a persones vulnerables”.

Algunes persones del seu entorn l’estan intentant ajudar per poder sortir del forat negre amb què es troba. Fins i tot, s’han posat en contacte fa uns dies amb el mateix alcalde de la Seu, Joan Barrera, que, a hores d’ara, encara no respon a les seves demandes d’ajuda. Tampoc Càritas d’Urgell ha volgut fer cas a aquestes peticions.

Exit mobile version