Site icon La Valira

Un diputat d’ERC acusa Reñé de donar diners “a dit” a ajuntaments i consells del PDECat

Albert Bajona, diputat d’ERC per la Diputació de Lleida i conseller comarcal al Solsonès, ha acusat l’expresident de l’organisme provincial, Joan Reñé, de repartir els diners de manera “presidencialista” i fer-se “sobretot a dit”, afavorint ajuntaments i consells del “mateix color polític que ell (PDECat)”.

En una entrevista que publica aquest dilluns Regió7, Bajona parla d’un “vassallatge directe” consistent en “o vens aquí i m’ho expliques, o no t’ho dono”. Segons explica, “Reñé a vegades deia que no donaria diners per a aquella obra perquè no li agradava. I sempre amb el fons polític, que feia que ajuntaments d’ERC com independents els tingués molt abandonats, mentre amics del PDECat rebien quantitats en algun cas desorbitades”.

Un sistema gens equitatiu i transparent que l’aleshores màxim responsable de l’ens provincial va traslladar als consells comarcals lleidatans governats pels neoconvergents.

Bajona, a més, apunta que “totes les subvencions a entitats també es donen a dit, sense cap normativa que avali l’equitat entre entitats. A més, en els plens de la Diputació, a l’hora d’aprovar mocions o pactes, el president sempre tenia l’última paraula i mai feia pactes amb Esquerra, perquè ens considerava els seus depredadors naturals, si parlem d’espai polític”.

Exit mobile version