Site icon La Valira

Guàrdies civils arriben a la Seu per donar suport als mossos

Caserna de la Guàrdia Civil a la Seu d'Urgell

Un centenar d’agents del GRS (Grups de Reserva Seguretat), els antidisturbis de la Guàrdia Civil, han arribat aquest divendres a la Seu d’Urgell per oferir reforç i suport als Mossos d’Esquadra en les seves funcions de “vigilància de l’espai públic”, el “manteniment de l’ordre” i actuar “en cas que es mantingués el referèndum il·legal”, segons un comunicat fet públic pel ministeri de l’Interior.

“Tot plegat amb l’objectiu de donar acompliment a la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, remesa el 8 de setembre a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra ordenant activar les actuacions necessàries per impedir la celebració del referèndum il·legal”, precisa el text.

El Ministeri ha desplegat a Catalunya a 2.000 policies nacionals i més de 1.000 guàrdies civils, que estan duent a terme les operacions de confiscació de material electoral, a les ordres del jutge.

El ministre Juan Ignacio Zoido reconeix que “serà necessari, en els dies vinents, millorar la coordinació entre els diferents cossos policials a Catalunya”. El Govern central està convençut que tornaran a produir-se situacions tenses a Catalunya, encara, segons s’ atansi  l’1-O, i en aquestes actuacions, els tres cossos de seguretat han d’anar de manera coordinada.

Exit mobile version