Un centenar de persones s’han concentrat a les 9 del matí a la plaça Catalunya de la Seu d’Urgell en protesta pel judici contra els presos polítics que se celebra al Tribunal Suprem de Madrid.

L’acció forma part de la jornada de vaga general convocada per la intersindical-CSC i que en l’àmbit polític, hi donen suport tots els partits i coalicions independentistes amb representació parlamentària (PDeCAT, ERC i la CUP), juntament amb les entitats sobiranistes (ANC i Òmnium), el CDR Alt Urgell, Unió de Pagesos i els diversos col·lectius de l’Esquerra Independentista.

El seguiment de la protesta a la capital de l’Alt Urgell té una especial afectació entre el personal de l’ajuntament i el Consell Comarcal. Les escoles i instituts han obert amb normalitat igual que les entitats bancàries. Els centres educatius registren una major afluència d’alumnes respecte a aturades anteriors.

A l’hospital els serveis mínims imposats, sense una consulta prèvia a tota la plantilla, es duen a terme sense cap mena d’incidència.

Pel que fa als comerços, la majoria romanen oberts.