Site icon La Valira

Un 30% d’armes destruïdes per la Guàrdia Civil de Lleida van ser intervingudes a la Seu i la Farga de Moles

La Guàrdia Civil ha destruït un total de 728 armes de foc i blanques en els punts d’intervencions d’Armes i Explosius de la Seu d’Urgell i en el punt fronterer de la Farga de Moles. En el primer cas 300, de les quals la majoria (138) corresponen a escopetes mentre que en el segon de les 428 intervingudes, 103 eren majoritàriament armes blanques (navalles o ganivets, entre altres) i 273 a l’apartat d’objectes com ara elements d’autodefensa, esprais, entre altres.

Les escopetes ocupen la primera posició d’aquesta mena d’eines eliminades als punts d’aquest cos policial a Tremp (Pallars Jussà), 87 d’un total de 142, i a Bossost (Aran), 46 de 29.

En total la Guàrdia Civil a tota la demarcació de Lleida s’ha desfet de 2.256 armes durant aquesta setmana en una tasca que fa de manera regular aquelles intervingudes perquè estan prohibides o han estat utilitzades en fets delictius i infraccions administratives. També es destinen a la fosa aquelles que han estat dipositades voluntàriament pels seus propietaris.

Tot el material es trasllada a una empresa siderúrgica per donar-los el destí de ferralla a través del procés de fosa. Entre les armes destruïdes hi havia més de 1.200 escopetes, 230 pistoles, 186 armes blanques o 130 rifles, entre altres.

A la província de Lleida hi ha vigents més de 19.000 autoritzacions de diferents tipus per tenir armes de foc, les quals emparen gairebé 36.000 dispositius.

Exit mobile version