Site icon La Valira

Treva d’estiu dels bombers voluntaris del Pont de Suert

A darrera hora d’aquest dilluns, representants d’Interior i els bombers voluntaris del parc del Pont de Suert van arribar a un principi d’acord per poder garantir la continuïtat del quarter i  el servei d’emergències a tota la comarca de l’Alta Ribagorça. Això si, els voluntaris s’han fixat com a termini el pròxim 31 d’agost per tal que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments resolgui definitivament el problema de la manca d’efectius.

Després que divendres passat unes 500 persones es manifestessin pels carrers de la capital ribagorçana per exigir a la Generalitat més personal per a la comarca, i que 12 dels 15 bombers del Pont presentessin la seva renúncia temporal, els resultats de la reunió entre representants de l’administració i els voluntaris preveuen el desplaçament de dos bombers voluntaris de parcs de Lleida a fer una guàrdia de 24 hores (de 09.00 h a 09.00 h) al de l’Alta Ribagorça i un més, provinent de la mateixa comarca.

Per la seva banda, la conselleria d’Interior es compromet a treballar en un nou model per aquest quarter, amb possibilitat d’extrapolar-lo a altres amb situacions similars, del que en podrien formar part també bombers de la plantilla de funcionaris.

La zona de l’Alt Pirineu i Aran compte actualment amb tres parcs de bombers, integrats per funcionaris i voluntaris, a les localitats de Sort, Tremp i la Seu d’Urgell. La resta de casernes la formen personal voluntari. A banda, de l’esmentada al Pont de Suert, aquest territori disposa de parcs a Les, Bossot i Vielha (Vall d’Aran), La Pobla de Segur (Pallars Jussà), Josa i Tuixén i Montferrer (Alt Urgell), Llavorsí, Esterri d’Àneu, Espot i Ribera de Cardós (Pallars Sobirà).

Segons dades de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, el dia d’avui hi ha un total de 2.466 bombers – funcionaris a tot el país i 2.342 bombers voluntaris.

Exit mobile version