Site icon La Valira

Tres municipis de l’Alt Pirineu i Aran s’uneixen a la llista dels pobles més bonics d’Espanya

Els municipis lleidatans de Durro (Alta Ribagorça) Arties i Garòs (Aran) formaran part dels pobles més bonics d’Espanya a partir de l’1 de gener del 2023. D’aquesta manera, s’uniran als fins ara dos únics representants de Catalunya en aquest llistat promotor i protector dels enclavaments més bells del país: Bagergue (Aran) i Beget (Ripollès).

Durro a penes té 100 habitants, però està carregat d’història i de bellesa. Aquest petit poble medieval es troba en la Vall de Bohí i es caracteritza pels seus carrers empedrats i tranquils.

Per altra banda, Arties (foto) se situa a 1.143 metres d’altitud, en la unió entre els rius Valarties i Garona, en un petit eixamplament de la Vall de Bohí la qual cosa el converteix en una joia amagada del Pirineu.

A només 2,5 quilòmetres d’Arties, Garòs, un petit enclavament de tot just 100 habitants, se situa a 1.115 metres d’altitud en el vessant dret de la Garona. De fet, aquesta poca densitat de població és un dels seus atractius, ja que ofereix un turisme patrimonial i de naturalesa a aquells que volen allunyar-se de les aglomeracions.

Exit mobile version