El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), Miquel Armengol, va anunciar que un dels grans reptes del seu mandat és treballar per millorar les connexions entre Andorra i l’exterior i “desenclavar el país”.

Així, el mes passat va anunciar l’aposta per un aeroport nacional i aquest dijous va refermar la seva posició posant en relleu que des de la CCIS s’està treballant per recuperar un antic projecte de connexió ferroviària entre el Pas de la Casa, França i l’estació de l’AVE de Girona. Una iniciativa que les cambres de comerç dels Pirineus Orientals d’Espanya, l’estat gal i Andorra  van elaborar fa vuit anys.

Ara es vol analitzar la seva viabilitat i estudiar la possibilitat d’obtenir finançament europeu, tenint en compte que la connexió entre la localitat encampadana i Arcs -dels -Tèrmes suposaria la construcció d’un túnel a la muntanya.

Tots dos projectes es faran arribar a l’administració andorrana per estudiar la seva viabilitat per millorar les comunicacions del Principat amb els països veïns.