El president de la Generalitat, Quim Torra, ha indicat que hi haurà una crisi de govern a la Generalitat si ERC i el PDECat voten a favor de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Torra ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) aquest dimecres pel diari digital Vilaweb, els subscriptors del qual han adreçat preguntes al president català.

Malgrat invocar el fantasma d’una eventual crisi de govern, Torra ha afegit que “tant ERC com el PDeCAT han deixat clars els seus posicionaments: han dit «el que demanem és una solució política per a l’exercici del dret a l’autodeterminació»”.

També ha assegurat que el xec en blanc a Pedro Sánchez es limitava a la moció de cesura contra l’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i que no en rebrà més perquè “continuem tenint presos polítics i exiliats i no hi ha cap proposta sobre l’autodeterminació”.

Així mateix, ha carregat contra la possibilitat d’aprovar els pressupostos: “En quin país amb presos polítics i exiliats, i amb el seu dret a l’autodeterminació menyspreat i sense cap sortida política… En quin país es podrien plantejar els seus representants polítics donar suport als pressupostos?”.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha considerat el judici als dirigents del procés un “altaveu formidable” i ha manifestat la seva intenció d’assistir-hi, així com de participar en actes de protesta.