Site icon La Valira

Torra demana a Sánchez que exclogui Catalunya de l’actual estat d’alarma

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchezque exclogui Catalunya de l’estat d’alarma, o que nomeni el Govern com a “autoritat competent”. Així ho han explicat fonts de Palau després de la vuitena conferència telemàtica de presidents autonòmics, celebrada aquest diumenge.

Torra ha traslladat a Sánchez que considera una “falta de respecte institucional” no haver rebut cap resposta a la carta que li va enviar dimecres per demanar una reunió.

També ha opinat que “s’està anant massa ràpid” amb el desconfinament, i ha demanat “prendre les decisions sense ser presoners del calendari”. Torra ha advertit que hi ha un “cert relaxament que pot dur a situacions anteriors”.

El cap del Govern ha explicat que la Generalitat ha xifrat el cost de la crisi en 4.000 milions d’euros, i ha qüestionat si aquesta xifra estarà inclosa en els 16.000 milions d’euros anunciats per l’executiu espanyol.

Els anuncis de Sánchez

Per la seva banda, Sánchez ha corroborat a la conferència els tres anuncis que ja va donar a conèixer dissabte: el “procediment de cogovernança per a la desescalada” amb el “propòsit” de reforçar el consens i la coordinació amb les autonomies; el fons de reconstrucció de 16.000 MEUR; i l’aprovació al Consell de Ministres de dimarts que ve de la mobilització del tercer tram de la línia ICO.

Exit mobile version