Site icon La Valira

Tornen a revifar els contagis a les escoles de la Seu mentre l’ajuntament manté les cercaviles per al dissabte

Continuen creixent els casos positius diagnosticats entre les persones que conformen la comunitat educativa a la Seu i a la comarca. Als grups confinats de les escoles Rosa Campà i Agrària del Pirineu de Montferrer i Castellbò; Albert Vives de la capital alturgellenca cal afegir aquest divendres quatre grups del primer cicle de primària del col·legi La Salle que hauran de romandre aïllats fins com a mínim el pròxim 13 de desembre. Només a la Seu hi ha 158 persones, entre alumnes i mestres, que han estat confinats, segons el balanç d’aquest dissabte del departament d’Educació.

Segons han comunicat a LA VALIRA alguns pares dels alumnes afectats, el contacte dels professors que han donat positiu amb altres escolars de primària podria acabar amb el confinament de més aules, tot i que caldrà esperar els resultats de les proves diagnosticats que s’efectuaran pròximament.

Tot i que des de fa uns dies s’havia produït una lleugera millora de les dades epidemiològiques, la pandèmia torna a agafar embranzida a la Seu amb nous positius a causa també pel gran nombre de diagnosticats a Andorra que, en les darreres hores, s’han disparat als 1.716 notificats des d’ahir.

A l’hospital de Meritxell hi ha 14 pacients a planta, 5 a l’UCI tots amb intubació i ventilació. A l’àrea covid d’El Cedre hi ha 7 padrins amb el virus. En el cas de la Seu, hi ha 2 persones hospitalitzades, segons el balanç d’aquest dissabte del departament de Salut.

Ara per ara, el risc de rebrot a la capital alturgellenca se situa en els 511 punts i la velocitat de propagació del virus (Rt) és de 0,64. A Ribera d’Urgellet aquests indicadors registren 1.304 punts i 1,26 mentre que a Montferrer i Castellbò són de 1.793 punts i 2,00 respectivament. També han repuntat els indicadors a Organyà amb un índex de rebrot de 562 punts i una Rt d’1,07.

Tot i la conjuntura actual de la pandèmia, l’equip de govern de l’ajuntament de la Seu ha decidit mantenir els actes previstos per a aquest dissabte per inaugurar l’encesa de llums nadalenques on es preveu una gran concentració de persones pels carrers del centre històric i de la plaça dels Oms. Tot un desafiament a la pandèmia per part de les principals autoritats locals que són les primeres que haurien de donar exemple.

Exit mobile version