Site icon La Valira

L’oposició qüestiona l’ambaixador Jaume Serra per comparar-los amb ‘nazis i estalinistes’

El govern haurà de respondre a la pregunta del Partit Socialdemòcrata (PS) en la sessió de control del 5 de desembre per un article d’opinió publicat en Diari d’Andorra del proppassat 4 de novembre on l’ambaixador d’Andorra a Alemanya, Jaume Serra, els qualifica a ells i també a Tercera Via de “nazis i estalinistes”.

El conseller general del PS, Joaquim Miro, considera en la seva demana a la Sindicatura que és “curiós exercici és el fet de voler comparar un inexistent pacte entre Tercera Via i el PS en unes Eleccions Comunals, amb el tractat criminal del 1939 entre nazis i estalinistes”. Continua dient que “tots sabem quines varen ser les terribles conseqüències de tal trobada, i molts tenim familiars que les van patir directament. El fet denota, com a mínim, una inaudita manca de contenció de l’autor del mencionat escrit”.
Tanmateix Miro assegura que “pensem que voler fer un comparatiu amb els règims més totalitaris i sanguinaris de la història, i fer-ho (ridículament) en l’àmbit de les pròximes eleccions comunals, és insultar no tan sols a certs partits polítics, sinó a tota la ciutadania andorrana” i, en aquest sentit, pregunta si el Govern i Serra són coneixedors que a Alemanya aquesta mena de manifestacions són considerades com a delicte.

Tercera Via en demana la destitució

Més enllà ha anat el president del grup parlamentari de Tercera Via, Josep Pintat, que ha exigit la destitució de Serra com a ambaixador a Portugal i Alemanya per l’article d’opinió en qüestió.

En declaracions a RNA, Pintat ha dit que “una persona amb el seu càrrec fa un trist favor al país i Exteriors hauria d’actuar”. Pintat creu que fer aquestes afirmacions no són compatibles amb l’exercici d’un càrrec públic.

Exit mobile version