Site icon La Valira

Temporal de neu: talls de vies, accidents i afectacions del transport escolar

Entrada nord del Túnel del Cadí

La neu que cau des d’aquest diumenge en moltes comarques del Prepirineu i Pirineu estan provocant problemes de mobilitat en molts punts de les carreteres. A hores d’ara les condicions meteorològiques es veuen agreujades per un accident que s’ha produït passades les 8 del matí a la C-14, a l’altura de Coll de Nargó (Alt Urgell) a causa d’una topada entre un turisme i un camió, segons informen els bombers de la Generalitat.

A banda, hi ha 6 vies tallades per la neu: la BV-4024 d’accés a Coll de Pal -BV-5114 Campins-Santa Fe de Montseny; la C-25 Santa Coloma de Farners – Vilobí d’Onyar; Lleida -C-28 Port de la Bonaigua; la C-38 Coll d’Ares i la GIV-4016 Planoles-Toses.

A més calen cadenes a la C-16 Bellver de Cerdanya – Bagà; a la C-28 Vielha – Baqueira / Port de la Bonaigua/Esterri d’Aneu; la C-13 Llavorsí – Esterri; la C-38 Molló – Coll d’Ares i la C-59 Sant Quirze Safaja – Santa Maria d’Oló.

També hi ha més vies principals on és obligatori portar cadenes: a l’N-141 Bossòst – Port del Portillon; a l’N-260 entre Isòvol i Martinet de Cerdanya- Monferrer- Soriguera Ribes de Freser – Fontanals de Cerdanya El Pont de Suert – Sarroca de Bellera.

A la Cerdanya s’hi ha anul·lat tot el transport escolar de la comarca, i a l’Alt Urgell, s’ha suspès el transport entre la Seu d’Urgell i Tuixent i Estamariu, i parcialment cap a Civís i Lles.

A Andorra, la nevada obliga a circular amb equipaments especials en sentit nord a partir d’Andorra la Vella i complica la circulació de baixada a les parròquies centrals a causa dels vehicles no equipats. És el cas de la zona de la Bartra, a Encamp, on tres vehicles han patit un accident sense ferits i dificulten encara més el trànsit.

A banda de l’obligació de circular amb equipaments -que a primera hora del matí afectava tot el país-, s’ha restringit la circulació dels vehicles de més de 19 tones a l’accés a França.

D’altra banda, el mal temps ha obligat el Govern a anul·lar les activitats d’esquí escolar previstes per aquest dilluns.

Exit mobile version