Joan Tardà ha comunicat a la direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que no seguirà com a diputat al Congrés, on era fins ara el portaveu de la formació, segons ha explicat Catalunya Informació aquest dilluns.

El destí de Tardà podia ser el Parlament de Catalunya, tenint en compte les paraules de qui sona com el seu successor com a cap de files d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

Rufián ha escrit a Twitter que Tardà és “la millor persona i el millor polític que he conegut i coneixeré mai”, i ha afegit que “el Parlament l’espera”.

Tot apunta que el tàndem Tardà-Rufián, així doncs, es dissoldrà després d’haver passat d’una defensa abrandada del procés i d’expressar un fort compromís amb els seus terminis a proclamar discursos que el desinflaven.

En aquest sentit, durant una entrevista a Antena 3, Tardà va admetre sobre la declaració unilateral d’independència (DUI) que havia estat “simbòlica” i que “de lo dicho, nada“. Rufián, per la seva part, es va mostrar partidari de punxar “la bombolla de l’independentisme màgic”.