Site icon La Valira

Stop Violències assegura ser víctima d’una “cacera de bruixes”

Stop Violències ha fet públic un comunicat, responen a la decisió del govern de portar a la Fiscalia les manifestacions fetes per la seva presidenta, Vanessa Mendoza Cortés, a l’ONU informant sobre la situació de les dones a Andorra. En la missiva, l’associació feminista assegura ser víctima d’una “cacera de bruixes”, lamentant “profundament que el Govern no estigui acostumat a exercir la humilitat ni a escoltar a la ciutadania” i en canvi s’assenyali la presidenta de l’entitat en lloc de “fer autocrítica”.

Al mateix temps manifesten que el que van denunciar, a finals del mes d’octubre passat al davant l’organisme internacional, està “perfectament documentat” i destaquen que no hi havia la voluntat d’anar “en contra dels i les treballadores públiques dels departaments involucrats” sinó “denunciar males pràctiques i abusos detectats en alguns casos” dels quals han estat “testimonis”.

Conclouen el seu escrit destacant que les dones continuaran “ patint” mentre governi el país “grups polítics que consideren els drets de les dones com una qüestió secundària o eludible, quan entren en conflicte amb algunes institucions arcaiques”. I afegeixen que entenen el “malestar” que ha provocat l’actuació de Stop Violències, “ja que fins ara ningú s’havia atrevit a exposar davant de les institucions internacionals el dolor i patiment que han patit algunes d’elles” al Principat.

Exit mobile version