Site icon La Valira

Soler treu picant a la seva reunió amb Assange

Oriol Soler Castanys.

L’editor Oriol Soler, un dels ideòlegs del procés independentista català, es va reunir amb el fundador de Wikileaks, Julian Assange, durant 4 hores el passat 9 de novembre, revela El País. Segons ha explicat Soler a aquest diari: “Els catalans hem patit també espionatge electrònic i físic, censura, irregularitats judicials, arrestos, intents d’extradició, presó, exili, bloqueig financer, notícies falses, contrapropaganda, com Julian Assange, i vam estar compartint la nostra visió del moment“.

L’empresari, molt proper a la cúpula d’ERC, va ser un dels fundadors del diari Ara i és un dels membres del govern a l’ombra del procés, juntament amb Artur Mas, David Madí i Xavier Vendrell. Des del seu compte de Twitter ha afegit: “El que no han filtrat el CNI és que el viatge, ple de reunions durant dos dies, no tenia res a veure amb l’independentisme sinó amb Atlas of the Future“, un nou projecte editorial seu a Internet.

Assange, asilat a l’ambaixada de l’Equador a Londres, ha intervingut els darrers mesos en el procés català mostrant-se favorable al sobiranisme i escometent el govern espanyol. De manera destacada, també va qüestionar l’exclusiva d’El Periódico sobre una comunicació de la intel·ligència nord-americana referent a un risc d’atemptat a Barcelona. Segons ha explicat en una videoconferència recent, opera en el marc del conflicte polític Catalunya-Espanya amb la destrucció de les institucions i els Estats i la creació d’una altra mena de societat en el punt de mira.

A la reunió del passat 9 de novembre entre Soler i Assange també va assistir l’empresari Andreu Grinyó, cap de màrqueting del supermercat online Ulabox, expert en comunicació a Internet i també partidari de la causa independentista.

Exit mobile version