Site icon La Valira

‘Sine die’ per a l’arribada de vacunes a Andorra mentre creix el nombre d’ingressats a l’UCI

Les vacunes segueixen sense tenir data d’arribada a Andorra, ni les pactades amb Espanya ni tampoc amb França que corresponen a les farmacèutiques Pfizer i Moderna, respectivament. Així ho ha comunicat aquest dimecres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el qual no ha volgut detallar quins són “els problemes administratius interns” que l’empresa nord-americana argumenta per impedir ara per ara, segons aquest, l’enviament al Principat de les 2.000 dosis dels vaccins compromeses amb l’Estat espanyol que ja es troben a Madrid.

El titular de la cartera de sanitat ha indicat que el conveni de la farmacèutica amb els països que han comprat les vacunes de la Unió Europea “permet cedir-los a altres estats sempre que el cost sigui el mateix i no es produeixi un benefici econòmic”.

Martínez Benazet ha explicat que les dosis es transportaran progressivament “per a disminuir riscos” i es mantindran congelades en dos dispositius, “un que està al SAAS i un altre d’una empresa privada”. Salut té preparats 10 equips de sanitaris que permetran vacunar entre 300 i 400 persones.

Dades epidemiològiques

El nombre de positius diagnosticats en les darreres hores s’ha incrementat a Andorra en 73, fet que situa el total de contagiats en 8.818, dels quals 7.961 pertanyen a la segona onada. D’aquests, ara per ara, hi ha 661 casos considerats actius. La taxa de velocitat de la pandèmia augmenta i se situa en l’1,43.

L’hospital té 29 pacients ingressats: 22 a planta i 7 a l’UCI, 4 d’ells sota ventilació mecànica.

La situació a la planta per a malalts amb coronavirus a El Cedre disminueix amb una alta i a ara per ara són 21. Nou pacients provenen de Salita, 11 de la clínica Sant Vicenç d’Enclar i un usuari de la residència Albó.

Exit mobile version