Site icon La Valira

S’incrementa el contingent de reforç de la Guàrdia Civil a la Seu

La Seu d’Urgell ha rebut aquest dimarts un contingent de reforç de la Guàrdia Civil, coincidint amb el relleu dels agents que han tornat als seus llocs d’origen. Tot i que en alguns municipis catalans la presència policial s’ha reduït, el fet que la capital alturgellenca estigui a tocar amb la frontera amb Andorra i els talls que van tenir lloc la primera setmana de novembre a l’N-145 -a conseqüència de les actuacions de protesta d’organitzacions independentistes- haurien estat factors determinants per justificar no abaixar la guàrdia per part de les autoritats del ministeri de l’Interior.

Molts d’aquests efectius s’hostatgen en un cèntric hotel de la Seu i la seva presència passa desapercebuda entre la majoria de la població.

Està previst que aquest contingent, com el de la resta que hi ha desplaçat a Catalunya, allargui la seva presència fins passades les eleccions del 21 de desembre per donar resposta, en cas que fos necessari, per mantenir l’ordre públic i altres funcions.

Els agents nouvinguts, segons ha pogut saber LA VALIRA, estan especialitzats en la tasca d’antidisturbis i en el control de tumults. Es troben preparats per a aquest tipus de situacions i compten amb els coneixements suficients per fer front a escenaris de forta tensió.

Exit mobile version