Site icon La Valira

Serret abona la tesi de la violència

La consellera d’Agricultura cessada, Meritxell Serret, ha reconegut que proclamar la independència va ser una decisió “molt debatuda i estudiada” i que es va arribar a aquesta decisió en resposta a les amenaces del Govern espanyol que va revelar Marta Rovira aquest divendres: “Declarar la independència era una forma de defensar-nos en l’àmbit internacional de les amenaces que arribaven de l’estat espanyol de fer servir la violència”.

Serret reitera que Catalunya “sempre ha fet passos per la via política” i ha defensat la decisió de no fer efectiva la proclamació de la república: “No ens podem permetre com a país assumir segons quins costos de violència”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Serret també ha reconegut que Carles Puigdemont hauria de ser el president si les formacions independentistes guanyen les eleccions del pròxim 21 de desembre. A més, ha afegit: “Quan aconseguim tornar a un estatus de normalitat les urnes diran qui ha de ser el president”.

La número u per Lleida a les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya té intenció de fer campanya des de Brussel·les, on es troba juntament amb el president cessat, Carles Puigdemont i els consellers destituïts Antoni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

Exit mobile version