Site icon La Valira

Sense controls policials a l’Alt Urgell per fer complir el confinament municipal amb Andorra

El primer dels deu dies decretats pel govern de la Generalitat de confinament municipal a tot Catalunya se salda sense cap mena de control policial dels residents andorrans que poden travessar lliurement la frontera hispanoandorrana per accedir a la Seu i l’Alt Urgell.

Així s’ha pogut constatar aquest dijous la presència de molts turismes amb matrícula andorrana circulant per la capital alturgellenca i, fins i tot, alguns compradors del Principat al supermercat Mercadona, tot i que molts menys que en la jornada del passat dimarts quan, arran de saber-se el final de l’equiparació d’Andorra amb l’Alt Urgell es va produir un veritable allau de compradors del país veí.

Així i tot, a efectes de caixa, l’hipermercat ha seguit segellant les factures de compres de molts clients com a tràmit previ per poder beneficiar-se del tax-free a Andorra.

Algunes d’aquestes persones han assegurat a LA VALIRA que en el seu trajecte des d’Andorra fins a la Seu d’Urgell no s’han trobat controls per part de cap cos policial espanyol, inclosos  el dels Mossos d’Esquadra i el de la guàrdia urbana de la capital alturgellenca.

Exit mobile version