Site icon La Valira

Segona part del judici del ‘cas BPA’

BPA

El Tribunal de Corts reprendrà demà dilluns a dos quarts de deu el judici del ‘cas BPA’ a la sala d’actes de Prada Casadet especialment habilitada per a aquesta causa de blanqueig de diners relacionada amb l’empresari xinès Gao Ping.

Entre els 25 acusats es troben diversos exdirectius i exgestors del banc, entre els quals l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, per al qual la fiscalia demana 8 anys de presó i 100 milions d’euros de multa. Miquel ha estat dos anys en presó preventiva i serà el primer a prestar declaració.

Les primeres sessions de qüestions prèvies de la vista es van celebrar el passat gener i es van suspendre el dia 19 perquè els magistrats poguessin resoldre els recursos que les defenses dels 25 processats van presentar contra la presència del Govern, els accionistes minoritaris i alguns ‘preferentistes’ al cas.

Corts va rebutjar la petició dels advocats defensors i les diferents instàncies, la sala penal del Superior i el Tribunal Constitucional, on es van presentar els recursos van coincidir a confirmar que el Govern i a la resta de parts que es consideren perjudicades per aquest afer han de continuar sent part de la causa com acusacions particulars.

Les qüestions prèvies presentades per les defenses van obligar a aturar les vistes al gener. Un cop el Constitucional va desestimar els recursos d’empara i súplica, la vintena d’acusats tornen a Prada Casadet per començar amb les declaracions. És previst que el judici s’allargui fins al 20 de desembre.

Exit mobile version