Progressistes-SDP proposa modificar les lleis laborals i d’acció sindical, implementant diferents mesures com ara l’ampliació del termini de preavís d’acomiadament a 90 dies i el d’acomiadament col·lectiu a 6 mesos. A més, es manifesten partidaris d’incrementar el preu de les hores extres fins a arribar a un 75% més de l’hora normal o indemnitzar a l’assalariat amb 45 dies per any treballat quan sigui considerat com injustificat, amb un màxim de 30 pagues.

Tot plegat ho van explicar el cap de llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig i els també candidats Jaume Bartumeu i Marian Sanchiz durant la reunió mantinguda aquest cap de setmana amb el president del SIPAAG, (Sindicat del personal adscrit a l’Administració General) Lluís Anguita i el secretari general del SEP (Sindicat de l’Ensenyament Públic) David Garcia.

La trobada també va servir perquè els representants sindicals expressessin la seva preocupació per la llei de la Funció Pública, aprovada només amb els vots favorables de Demòcrates per Andorra (DA) en aquest últim tram de legislatura.

Progressistes-SDP proposa en el seu programa la derogació d’aquesta; recuperar l’esperit de diàleg, consens i pluralitat que va inspirar la Taula de Treball de la Funció Pública del 2010 i obrir un procés de reflexió que integri al futur Govern, els grups parlamentaris i els sindicats dels treballadors públics sobre el model d’Administració pública que el país necessita.

Els progressistes també s’han fixat com a objectius defensar la delimitació dels càrrecs de confiança per evitar que aquests puguin suposar una ingerència d’interessos partidistes a l’Administració i avaluar l’acompliment dels treballadors públics així com la implementació de sistemes de carrera professional reptadors amb polítiques de transparència.