Site icon La Valira

Satisfacció al Pirineu de la Cerdanya per la xifra de turistes mentre s’enfonsa a l’Alt Urgell i els Pallars

Satisfacció entre les estacions del Pirineu de la Cerdanya i del Ripollès en veure que aquesta temporada d’estiu treballen amb xifres similars a altres anys pel que fa a nombre de turistes que els visiten. El director de la Molina, Xavi Perpinyà, reconeix que els ha sorprès, ja que les previsions al març eren “dolentes”. “Tot i que vam obrir quinze dies tard, estem treballant bé i amb els aforaments d’altres anys, en aquest aspecte estem molt contents”, remarca.

Una situació similar a la de Vallter 2000 després de la primera setmana d’activitat. Des de l’estació expliquen que l’arrencada “ha anat molt bé” i esperen que es mantinguin les ocupacions. Aquest any, però, la pandèmia va obligar a retardar un parell de setmanes l’obertura

Malgrat que les perspectives el mes de març no eren gens bones, al final la temporada “s’ha arreglat” i els aforaments són similars als d’altres anys.  Perpinyà explica que en bona part és gràcies al client del país que ha apostat per anar a aquesta zona a passar les vacances. “Al final aquí troben activitat a l’aire lliure i molt d’espai”, remarca. Tot i això, reconeix que ha deixat d’haver-hi client de fora pels efectes provocats pel coronavirus.

“Creiem que el turista nacional prefereix venir aquí per la seguretat i la tranquil·litat que ofereix. Al final, tens més espai, més recorregut i arribes directament amb el teu cotxe”, remarca el director de la Molina.

Cancel·lacions de turistes francesos als Pallars i l’Alt Urgell

Les bones perspectives turístiques a l’Aran i la Cerdanya gràcies especialment al turisme nacional, contrasten amb l’enfonsament turístic que s’està registrant als Pallars i a l’Alt Urgell.

El degoteig d’anul·lacions ha estat continuat des del confinament del Segrià i altres municipis. Una situació que ara es veu agreujada per la recomanació de les autoritats de França, Bèlgica i Regne Unit a no viatjar principalment a les comarques del Pirineu situades a la demarcació de Lleida. Això ja ha provocat les primeres cancel·lacions de turistes francesos, segons ha assegurat el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau.

Exit mobile version