El president del govern central, Pedro Sánchez, vol reunir-se amb el president català, Quim Torra, de manera immediata per tractar sobre la situació política a Catalunya.

Fonts de l’executiu de Sánchez apunten que es vol que la reunió es produeixi abans de l’estiu i, de fet, en el Consell de Ministres d’aquest divendres es pot concretar la data de la trobada.

En la primera reunió del seu executiu, Pedro Sánchez abordarà la situació de Catalunya i els passos seguir per donar resposta a les demandes del govern català marcades pel procés independentista.

De fet, s’apunta que serà el mateix Sánchez qui portarà la direcció de les gestions de les relacions amb l’executiu català, acompanyat de la ministra d’Administracions Territorials, la catalana Meritxell Batet.

Aquest dijous, en la presa de possessió de la cartera d’Administracions Territorials, Batet va dir que vol escoltar, dialogar i consensuar amb totes les comunitats autònomes, i especialment amb Catalunya.

En aquest context, la consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Elsa Artadi ha dit que “atendrem amb molt gust aquest acostament si és així”.

Des de la seva presa de possessió del càrrec de president del govern central, Pedro Sánchez, ja ha intercanviat missatges amb Quim Torra, cosa que està facilitant un clima adequat per a una futura reunió entre els dos presidents.