El dirigent de JxCat Jordi Sánchez, empresonat a Lledoners, ha assegurat que si la sentència del judici de l’1-O és de condemna “la resposta ha de venir de la ciutadania” i afegeix que si decideixen “plantar-se i estar durant dies als carrers de Barcelona, benvinguda serà la decisió”.

En una entrevista a El Periódico, el líder empresonat ha assegurat que caldrà respondre “des del civisme i la no-violència” i “liderats” per les entitats quan dicti el tribunal. “Els partits ja s’hi afegiran, si volen”, ha afirmat.

Tot i això, Sànchez sí que ha confiat que la sentència sigui absolutòria i ha demanat que els pròxims mesos “se centrin esforços” en aquesta demanda.

D’altra banda, el diputat també s’ha referit a la investidura com a president espanyol de Pedro Sánchez, per qui ell s’abstindria com va avançar amb una carta escrita des de la presó, i ha assegurat que la posició de la formació “serà única”. Així, ha negat que el seu escrit, signat conjuntament amb la resta de presos de JxCat, fos per convèncer a ningú, sinó que era per “alimentar i incentivar el debat”.

A l’entrevista, Sànchez també s’ha referit a ERC i a la possibilitat que els republicans siguin vistos com a “moderats i pactistes” i JxCat amb un discurs tendint a la unilateralitat i ho ha titllat de “simplificador”. “És fals que uns siguem intransigents i altres dialogants, resulta que qui parla de les 155 monedes de plata és ERC i qui presenta una esmena a la totalitat als pressupostos que precipita les eleccions també”, ha retret, per afegir que també cal sumar-hi el ‘no’ a Miquel Iceta com a senador per poder presidir el Parlament.