El president del govern central, Pedro Sánchez, ha respost des del ple del Congrés dels Diputats a les darreres declaracions del president català, Quim Torra, en les quals aquest va defensar la via eslovena com a model a seguir per a la consecució de la independència de Catalunya.

Pedro Sánchez ha dit que el govern d’Espanya donarà “una resposta ferma però serena, proporcional i contundent de l’estat de dret” a qualsevol que intenti anar contra la Constitució o l’Estatut de Catalunya.

En el ple del Congrés on el president del govern central havia d’analitzar el Brexit i la situació de Catalunya, Sánchez ha dit que l’aposta de Torra per la via eslovena “demostra la manipulació intolerable i la desesperació de qui no té més recurs que la mentida per mantenir les seves posicions polítiques”.

Sánchez també ha carregat contra el que ha considerat un “desistiment de funcions” per part dels Mossos d’Esquadra en casos com els d’aquest cap de setmana davant el tall de l’autopista AP-7 que van fer els CDR durant quinze hores impedint el pas per la frontera amb França. El president ha dit que l’actitud de la policia catalana va ser “inadmissible” i “injustificable”.